Egy sörcikkgyűjtő oldala, egy sörimádó naplója

Sörkóstoló lista + talán idővel a gyűjteményeim és csere anyagaim fóruma is egyben... (Utolsó frissítés: 2024.02.14.) A lista aktuális állása: 9308 fajta sör 101 országból

2020. december 24-25.:

Namármost! Szenteste napján egész korán magunkhoz tértünk Csabival, ráadásul egész jó hangulatban és gyomorral. A többiekről nem tudok nyilatkozni, de remélem, ők is másnaposság nélkül ébredtek a másnapra! Mi bontottunk is ennek örömére reggelire egy stoutot. Igaz nem mourning stoutot, hanem zabot, a Mighty Millers Ain’t no Doubt-ját. Elég fanyarkás, meglepően száraz volt, de azért elindította a napunkat. Közben megérkezett Steff Hannácskával így szolidaritásból - meg azért, hogy ne baszogasson (annyira) minket Steff, amiért még nem vagyunk útra készek - egy alkoholmentes IPA-t bontottunk meg következőnek:

7410. Kísérleti Nyúl Sober IPA. Illata kellemes volt, de a test piszkosul hiányzott alóla. Nagyon üresre sikeredett, s mivel ízében már nem tolta úgy a komlót, ahogy az elvárható lett volna tőle, igazából olyan semmilyen volt az egész. ,,Apa teája.” Ez is mellé lett írva. Nem tudom, hogy kinek az örökbecsűje. Minden esetre több hasonlót már nem szerettünk volna (szerencsére nem is volt), így hogy lelkifurka nélkül ihassunk tovább Csabival összekaptuk magunkat - miközben Steff kapott egy kis maradékot az előző napi kajcsiból - és útra keltünk TB felé, ahol ennyi 1-est még korábban soha nem osztottam ki, mint most két nap alatt igaz, szórtam a 9-10 pontosokat is! No, de ne rohanjunk ennyire előre! Útközben még megálltunk Balázsnál Árokon. Leadtunk pár cuccot, felvettünk pár cuccot, s ha már egyszer ott voltunk, megkínáltuk Balázst egy kis Mályi gyömbéres sörrel, amit Steff hozott nekünk egyenesen a sörfőzdéből. Útközben Csabival már elkezdtük megdézsmálni, szigorúan víruskonform módon, külön poharakból. Milyen jó, hogy volt nálunk pár db, amiket Tóth Tamás gyűjtőtársunknak Vittem(tünk)! Szóval átadtuk magunkat a délelőtt, kocsiban, majd parkolóban való ivás élvezetének. Van ezeknek egy sajátosan jó hangulata...! A sör maga eleinte kicsit fanyarkásnak tűnt túlhűtött állapotában, de ahogy melegedett kicsit, egyre szimpatikusabbá vált. Azért, hogy Steffet már tényleg ne húzzuk tovább, egy pohár után folytattuk utunkat, s már csak egyszer álltunk meg útközben, Nagykátán, hogy vegyünk egy flaska barna sört a Bauernél. Ez lett az első itóka, amit Csabihoz érve megbontottunk. Hááát, meg kell mondanom az őszintét, ez most nem volt frankó! Egyikünknek sem jött be, pedig korábban a barna söreik igen jó minőséget képviseltek. Ez a főzet most valamiért nem úgy sikerült.

7411. Betlehemi Csillag 2020. Ez már a Guri karácsonyi söre volt 6/16%-os paraméterekkel. Anno először Biatorbágyra készült, mostanság már szerencsére mindegyik Guri Serházban kapható Karácsony környékén. Elég sok ,,maradék” kaját vittünk magunkkal Bicskére, köztük mézes sütit is. Ahhoz nagyon passzolt ez a kellemesen fűszere sör, de önmagában is megállta a helyét.

7412. Kísérleti Nyúl Cabroncita. 7%-os chilis imperial sour ale kveik élesztővel, ananásszal és mangóval. Steff: ,,Nem elég, hogy szar, még csíp is! Limonádé chilivel. Olyan, mint amikor hánytál és a hányás marja a torkodat.” Felért egy büntetéssel, az tuti!

7413. Kísérleti Nyúl Scottie Piper. 9,8%-os, Ardbeg whisky hordóban érlelt balti porter. Nagyon intenzíven mászott bele a hordó az ízébe. Meglepően füstös! Nekem ez az ízvilág nem jön be, de erre nem tudok úgy haragudni mint a savanyára. Jó ez, csak nem az én világom.  

7414. Frootie Áfonya Ale. A ,,First közeli” Prémium Magyar Sör Kft. terméke. Populáris söröket próbálnak csinálni a gyári és az igazi kézműves árszínvonal közé belőve. Szerintem nem lesznek sikeresek. Mint ha Áfonya Márkát ittunk volna, sőt! Baromira édes, szirupos.

7415. Zentus Barett Kitty. Hááát, ha ezt így folytatják szentesi barátaink, akkor a Kitty név nem lesz túl kedves a szívem számára! Ez egy hidegkolmózott barackos savanyított IPA. Mint a tömény citromlé! Az utolsó kortyot kicsit füstösnek éreztem.

7416. Hajnali Sramli. A Reketyében főzették a Hajnali Sörfőzők. Bajor búza tönkölybúza malátával. Rendesen középszerű! Ez nem volt túl jó ötlet! Lehet, hogy tévedek, de nekem úgy tűnik, hogy a tönkölybúza nem való sörfőzéshez.

7417. Máglyarakás. Almás, fűszeres sour a Hopfanatictól. Hát ennek nagyon kutya íze volt! Látszik, hogy Kiss Tamás sem szereti a savanyított söröket! Vagy ezt nem lett volna szabad leírnom?

7418. Zentus Sour Kitty. Duplán hidegkomlózott savanyított IPA. Jó az illata, de ettől még k..va savanyú volt! Citromosan ez is, mint a Barett.

7419. Frootie Mango IPA. A másik gyümölcsös PMS sör. IPA-hoz semmi köze. Illata kellemesen gyümölcsös, az ízében viszont túl van tolva a mango. Szörpike ez is.

7420. Cherrific! Xmas Edition. A HopTop belga meggyese egy kis fahéjjal megbolondítva. Nincs ezzel baj! Fanyar, meggyes, a fahéj diszkrét benne, de nem nekem való!

7421. Maiysha. A B Bop Fermentory a Horizontban főzette ezt az erdei gyümölcsös hawaii fekete lávasós savanyított sört. Bőven elég lenne bele a gyümölcsös fanyarkásság! Azért így is elviselhető, de úgy kifejezetten jó lehetne.

7422. Good Man. John nélkül, csak így simán. Hidegkomlózott West Coast IPA a Mad-től. Alapvetően egy visszafogottabb IPA, de jó lenne, ha legalább ilyet tudnák főzni egyszer! Miért van rajta ,,Made in EU” felirat?

7423. Kísérleti Nyúl Trinitas. Vegyes virágmézes, sült almás, tengeri sós, fahéjas bragott. Savanyított szörnyűség! Steff átvállalta a részemet. Igaz, poénnak szánta, de hát...

7424. Zentus Imperial Lynx. 9%-os duplán hidegkomlózott IPA. Üvegmosás közben jól esett.

7425. Lazarus Devil's Nectar. HopTop - Dealbreaker kollab. 4,2-es duplán hidegkomlózott session IPA. Miért nem írtam én erről semmit a jegyzetembe? Minden esetre magas pontszámot kapott!

7426. ZIP's Séfsör No. 6 - Lali a Séf. 4,5-es special lager. Hát, ha a rizstől ,,special” akkor a 80-as évek végén a Dreherek is azok voltak, mert azokban is volt rizs. Hogy akkoriban finomak voltak-e azt nem tudom, ez minden estre elég fanyarra sikeredett. Szerintem a rizst mint sör összetevőt nem nagyon kellene erőltetni!

Kóstolgatás közben azért persze tettünk, vettünk! Az üvegmosást már említettem, sütöttünk egy Csabiék által felnevelt házi tyúkot. Hmmm, azért, ha jobban belegondolok, főleg vettünk! Magunkhoz vettünk mindenféle földi jót. Ahogy nézem, ez az előző Séfsör lett (nekem?) az utolsó a nap során. Így már nem is olyan meglepő, hogy az ucsó előttihez nem írtam semmit! Mostanában egyre többször dőlök ki elsőnek. Trónbitorló lettem Csabikám! Lehet, hogy ezen a napon is így volt? Szinte biztos...!

No, minden esetre jó kis napot zártunk, aztán másnap újult erővel vetettük bele magunkat a történetbe! Sajnos a helyi erők nem igazán képviseltették magukat amit egyrészről nagyon sajnáltunk, másrészről lévén Karcsi, megértettük! Nem váratott magára sokáig az első sörünk!

7427. ZIP's Silky Way. Nagyon ráálltunk erre a reggel igyunk stoutot vonalra! Nem véletlenül, hiszen bevált! Ez egy milk stout volt, aminek 1 hónapja lejárt a szavatossága, de kutya baja sem volt. Érződött rajta a tejcukor rendesen. Jó választás volt kezdésnek!

7428. Chill Haze. A Mad maracujás IPA-ja régen 5,3-as volt, most 7%-os. Szép egységet alkot benne a gyümölcs a sörrel. Harmonikusra sikeredett.

7429. Hungarian Terroir Villány Spontán Merlot 2018. Hááát, a Monyonak ezt a sorozatát én nehezen tudom értelmezni! Valószínűleg nem nőttem még fel hozzá. Inkább terrornak éreztem, mint terroirnak. Biztos nagyon szuper darab, de engem vallatni lehetett volna vele! Amúgy Merlot szőlőtörkölyön lett spontán erjesztve, meg Merlot hordót is kapott.

7430. Burn Out Specialist. Duplán hidegkomlózott dupla New England IPA. Na, az ilyenekkel lehet engem (is) megvenni! A Callista, Sabro és Galaxy komlók így együtt új izgalmas ízélményt nyújtottak. Gyümölcsös, nem is tudom, hogy mire emlékeztető ízzel. Szinte harapni lehetett, olyan sűrű volt!

7431. Ginfused. Nagyon unom már, hogy a gugli fordítót kell rendszeresen használnom ahhoz, hogy kiderítsem, mi van egy-egy magyar sörben! Persze felfoghatjuk nyelvtanulásnak is, ha pozitívak akarunk lenni! Ebben a goseban, vagy -ben, juniper berry van, ami a borókabogyó. Persze a Gin... elnevezésből ezt akár ki is lehetett találni. Reketye történet. Mondjuk ha így nézzük stílusos! A rekettyésben miért is ne lehetne egy kis boróka is? Ami a sört illeti az illata atom borókás. Az íze? Ahogy tábornok urunk mondaná, ,,nem bánt”, diszkréten savanya.

7432. Dreaming of Clouds. A Hajnali Sörfőzők a Reketyére bízták ezt a receptjüket. Unom már leírni a duplán hidegkpmlózottat, szóval maradjunk annál, hogy DDH, ráadásul NE IPA. Manna közeli! Klasszikus NE IPA, ha lehet ezt a szót használni egy ilyen fiatal sörtípusnál. Telibe lőtték a bika szemét!

7433. Kísérleti Nyúl Carumba! Rumos hordóban érlelt balti porter. Az illatánál picit megijedtem, de mesés az íze! Igaz, tolja az alkoholt rendesen, de ezzel együtt isteni főzet! Megforgatva a szájban, apró kortyonként fogyasztva izgalmas összetett ízeket ad. A hordó, a rum, az alap sör szépen harmonizálnak egymással. Pont annyira édes amennyire kell.

7434. Horizont Night Shift 2020 Wheat Wine Bourbon Whiskey Barrel Aged. A nevében a típusa, ,,természetesen” külföldiül. Édessége a felső határomon mozog. Legalább bele tud simulni az alkohol. Csak a korty végén jön elő kicsit, fűtve az ember torkát, fejét. Pazar!

7435. Horizont Night Shift 2020 Wheat Wine Rum Barrel Aged. Kevésbé édes mint az előző, talán még harmonikusabb, még kevésbé érződik ki belőle az alkohol, pedig ez is 13-as. Mesés!

7436. MAD X Needles and Pins. Mad kollab a finn Coolhead Brew-val. Fenyőrügyes, borókabogyós, hordóban érlelt ecet. Annyira savanyú, hogy semmit sem lehet érezni a fűszerezéséből! Csabi vagy fél órán át ecsetelte az e miatti csalódottságát. Teljesen igaza van! Penetráns! Csabi: ,,Annyira elviszi a savanyú! Mint ha próbálna valami ordítani a mélyéről, de nem!” Szentségtörés a Szögedi sörrel szemben pláne úgy, hogy az utolsó flaskák egyikét ittuk, de a Mad X - Szögedi rigó amit kínomban kotyvasztottam egész iható lett!

7437. Horizont Night Shift 2020 Bourbon Whiskey Barrel Aged. Ez egy RIS a sorozatból. Kicsit fingszagú. Kandiscukor is van benne, még sem üt ki belőle az alkohol. Mint ha folyékony csokit innék. Ez valami csoda jó! Sírni tudnék örömömben miközben iszom!

Közben a sörfőzés a második hőfoktartásig jutott. ,,Zen kleine Jägermeister...” Én közben megkaptam Stefftől, hogy ,,Akkor nem vágod a technot!” Annyi baj legyen!

7438. Barrel Project - Bad Santa. Rumos hordóban érlelt vaníliás, fahéjas szegfűszeges árpabor a Mad-től. Cseresznyés illatot és ízt éreztem rajta. Ennél tovább nem jutottam az elemzésével, viszont bevarrtam neki egy bazi nagy 10-est! Brutálisan jó volt!

7439. Szintis Laci. Sörbratyók láger Zagrava és Premi... (Direkt megkérdeztem Csabitól, de már megint nem találom!) komlókkal.  Ja, meg van! Promin és Magnum. Hááát, elég kukis!

Zoli Söre egyre jobb, Senilla meglepően édes, de egyre összeérettebb, Cherrybi az előzőek után most nem annyira, a Két Hét továbbra is ott van! A karácsonyinak ekkor még nem volt neve, így később lesz listázva, a feketeribizlis hozta amit eddig is, a frissen lepalackozott tonkababos stout pedig már ekkor is remek volt!

Laci palira jött és ment is. Örültünk, hogy legalább egy rövid időre beugrott! Ugye lejött, hogy ekkoriban a saját főzésű söreink körül forgott a világ, vagy legalábbis a kóstolgatás?

7440. Looking For Double. A Brewing Wibes Ugarban főzött DDH DIPA-ja. Jó. A viszonylag sok inkább édeskés jellegű sör után azért lehetne kicsit keserűbb.

7441. Orion. A Monyo New England IPA-ja. Furcsa, de ennél is egy kis keserűség hiányzott nekem. Nem a sörtípushoz, mert ahhoz egyáltalán nem szükséges, abszolút típus azonos volt, csak kicsit összeszaladtak az édeskés sörök, ahogy már írtam...

A végén jött még egy V2 és egy Tapsi Hapsi (leánykori nevén melegrépás búzasör) Sörbratyók módra. Igen szép napot zártunk! A sörfőzés rendben lezajlott csak úgy, mint a palackozás és egy olyan hullámvasúton utazhattunk a kézműves sörök vonatán, ami ritkán adatik meg! Igaz voltak mélypontok a brutálisan savanyított söröknek hála, de mellettük annyi pazar, páratlan, talán megismételhetetlen szenzációs sör is terítékre került, hogy maximálisan megérte! Csabi mindig rengeteg érdekes, izgalmas sört rak félre, hogy együtt kóstolhassuk meg, de ez a kóstoló pakk a szokásosnál is páratlanabbra sikeredett! Nem akarok puncsolni, de nagyon, nagyon köszcsi! Vagy ahogy csehül mondanák, gyikesz!

Harmadnap a hazautamat ezúttal is, mint már jó párszor Steff és Hannácska szponzorálta. Hááát nem tagadom, ez mindig nagyon jólesik a testemnek és a lelkemnek egyaránt egy-egy ilyen kiadós és kimerítő kultúrtivornyázás után! Karácsony, én így szeretlek!

 

2020. december 23.:

Szülcsinapcsi újratöltve!

A balsors úgy hozta, hogy idén december 22-én, a 40 évig hanyagolt - azóta pár kocsmatúrával megünnepelt - születésnapomon dolgoznom kellett, így ,,esőnapot” tartottunk 23-án. A korlátozások miatt sajnos nem tudtam mindenkit meghívni, akit szerettem volna és a meghívottak közül végül nem mindenki tudott eljönni, de így is nagyon jó kis csapat jött össze! Ezúttal nem kocsmatúrát tartottunk, hanem egy igen masszív sörkóstolót nálam. Persze mondhatjátok, hogy nem is lehetett volna kocsmatúra, hiszen minden zárva, s bizony ez sajnos tényleg igaz, de Csepivel még a korlátozások előtt döntöttünk a sörkóstoló mellett, mert bár poén Gyöngyös kocsmáit járni naphosszat, azért el kell ösmerni, hogy 5 hely kivételével nehéz igazán izgalmas és minőségi söröket lelni kisvárosunkban és most valahogy nem volt hangulatunk Aranyásóval teletömni magunkat! Pontosan nem tudom levezetni, hogy ki mikor érkezett és meddig tudott maradni, de azért megemlékeznék a csapat minden tagjáról! Balázs volt az első, ő derék módon jó korán érkezett 9 felé, ha jól emlékszem, ezt már szeretem! Legalább segített a kaja előkészítésében és egyúttal kialakítottunk neki egy ,,pótkonyhát” az én konyhámban, ahol le tudta fotózni az általa is blogolásra érdemesnek tartott söröket. Aztán Csabi és Csepi csatlakoztak 10 körül. Keresztfiaim Ricsi és Petya idén sajnos csak jelképes időre tudtak felugrani, de jól esett, hogy azért megtették! Szabi, Szentpéteri Gabi, Beerduo Zoli talán dél, kora délután környékén csatlakoztak. Aztán végül Fáczy is befutott. Gabika végül sajnos nem tudott jönni, Steff pedig másnap csatlakozott hozzánk Hannácskával (vagy mi hozzá), a bicskei folytatás jegyében... Mondhatni a már szokásos menüvel vártam a srácokat sörkorcsolya vonalon. Füstölt kolbászok, köztük lókolbásszal, kézműves sajtok és friss kenyér. Balázsnak hála ezúttal ároki kézműves gomolya is került a terítékre sőt, ároki füstölt kolbász is. A többiek hozták a ,,hagyományos” rágcsákat, ropi, sós mogyoró, chips is színesítette a kínálatot. Készítettem pácolt Hermelint és utopenecet. Szóval kalóriaszegény diétát tartottunk! A sörkóstolásba három tematikát vittünk bele. Egyrészt Balázzsal és Csabival már évek óta őriztünk egy jelentős Monyo pakkot az évenként egyszer kiadott söreikből, másrészt a nagy létszámra való tekintettel próbáltam nagyobb kiszerelésű, de minőségi söröket felhajtani, harmadrészt meg ahogy esett, úgy puffant! No! Szóval az első sört még Balázzsal ketten bontottuk meg!

7390. Upside Down. A Mighty Millers 5,6%-os búza söre. Kellemes volt, de a búzasör jelleg nem igazán dominált benne.

7391. Smoldering Holes BA Stauning. Ezt a 13,7%-os (!) dán, whiskey-s hordóban érlelt imperial stoutot már Csabi hozta. Csúcsminőségű hozzájárulásnak bizonyult a nap fényéhez. Csepi szerencséjére az utolsó kortyokra ő is ideért. A Warpigs Brewpub és a Mikkeller közös gyermeke. Valami istenire sikeredett ez a főzet! Egy kicsit alkoholos, de egyáltalán nem bántóan. Simogatta az ember torkát.

Ezután Csepinek hála egy cseh Bizont ittunk, ami sokkal alacsonyabb alkohol tartalma ellenére sem vallott szégyent az előző sör után, ami igen nagy szó ekkora váltás esetén!

7392. Amarilla Nővérke. A Kapucinusnak ez a hidegkomlózott lágere régen 4,3-as volt, most már 4,9-es. Szerintem sokkal jobb lett, mint 5 és fél évvel ezelőtt, az első kóstolása alkalmával volt még annak ellenére is, hogy - igaz nagyon enyhén, de - már savanyodásnak indult. (Mint utólag összességében kiderült, sajnos kicsit megviselte a magyarhertelendi sörpakkot az, hogy a Foxpost az egyik felét 4, a másik felét pedig csak 5 nap után kézbesítette...!)

Ezt követően belevágtunk a legnagyobb fába, a Monyo pakkjába. Az Avi Cousin 2018-as főzetével kezdtünk, amihez már volt szerencsém korábban, nem is olyan régen Csabinál. Nagyon szép kis söröcske volt. Aztán jött a régebbi változata.

7393. Avi Cousin 2017. 10,2%-os búzabor. A 18-as 1%-al erősebbre sikeredett, mégis inkább ezt éreztük alkoholos ízvilágúnak. Ezeknek az erős söröknek elvileg baromira jót tesz az idő, de ennek ellenére az egy évvel fiatalabb ízlett jobban igaz, azért az is már 2 éve érlelődött.

Tuti, hogy időközben Zoli is megérkezett, mert A Beerduo Herr Weizenével folytattuk, amit frissen csapolt bele egy szép nagy PET palackba. Korábban volt szerencsém ezt a főzetet (is) kóstolni Zoliék búzasöréből. A mesésen banános illata továbbra is meg volt, viszont a fiatalon még kicsit kiütő édessége már csökkent, ami igen csak jót tett neki.

7394. Franky Four Fingers 2019. a legfiatalabb főzettel kezdtünk a Monyo árpaborából. Ez a főzet 11,5-es lett. Meglepő, de ebből is ez, a legifjabb lett végül a befutó, pedig 4 évjáratot is végigkóstoltunk! Elhangzott a ,,mennyei manna” jelző is. Összesimult benne az édeskésség az alkohollal, amit én mindig (el)várok az ilyen erős söröktől. ,,Csökkentsük a veszteséget, igyunk befogott orral!” Hát igen, próbáltunk nem kilélegezni belőle egyetlen molekulát sem!

7395. Franky Four Fingers 2018. Az egy évvel idősebb főzet 12,3%-osra sikeredett. Szárazabb, talán emiatt kicsit kiütött belőle az alkohol. Csabinak ez ízlett jobban az első kettő közül, én maradok annál, hogy az első mindent vitt.

A Frankyk közé beiktattuk a saját árpaborunkat, a Zajos Tücsköt is, amit napra pontosan 4 évvel ezelőtt főztünk Csabival. Szerintem nagyjából azt hozta, amit általában szokott. Meglepő módon elég egyöntetűen jó véleménnyel volt róla mindenki, ha jól emlékszem.  

7396. Franky Four Fingers 2017. Ez az évjárat sokkal komlósabbnak tűnt az előző kettőnél. Nálam a második helyre futott be a Frankyk között.

Aztán megint beiktattunk 1-2 eltérő stílusú sört. Először Zoliék Döbrögi IPA-ja jött, amit szintén frissen csapolt bele egy PET palackba. Igen markáns keserűvel dolgozott, talán az eddigi kóstolásai közül a legerőteljesebbel. Frankó volt! Aztán legurítottunk egy literes Faxe Premiumot amit Csabi hozott ,,szájöblítő” sörnek. Betöltötte a funkcióját, nem volt vele semmi gond. Jól esett egy kis egyszerű alap sör íz.   

7397. Franky Four Fingers 2016. Ez a legérettebb, legrégebbi főzet jött be a legkevésbé és nem csak nekem. Balázs: ,,Ezért kár volt eddig tartogatni!” Azért persze ez sem volt rossz, de az előzőekhez képest okozott egy kis csalódást.

Aztán ismét öblítettünk. Előkerült a Hatvani Világos. Elvileg a nap során már másodszor, de az első alkalmat nem írtam fel a netoszomba. Minden esetre az biztos, hogy többeknél kiverte a biztosítékot. Nagyon lehúzták a srácok, főleg Zoli aki mögé sorban beálltak a többiek engem és Szabit kivéve. Mi legurítottuk elsőre és másodikra egyaránt. Közben a többiek kaptak egy Söröstyént a Kapucinustól, ami Balázs szerint ,,májkrémes” ízvilágú volt.

7398. Brick Top 2016. Ezt a 9%-os füstös búza bort elvileg csak egyszer főzték le a Monyoban. Így 4 évesen nem kiemelkedő, de elég kellemes. Persze a csapat nagy része eleve nem szereti a füstös söröket. Csepinek és Csabinak kis fáziskéséssel esett le, hogy még nem Borist iszunk. Csabinak kifejezetten tetszett, hogy Csepinek azért még később esett le, mint neki! Kár, hogy Szabi véleményét nem írtam fel! Ő kifejezetten szereti a füstös söröket.

7399. Boris The Blade 2019. A Borisoknál is a legfiatalabbal kezdtünk. Egy nagyon jó kis RIS-t kaptunk, szerencsére nem durván alkoholos, de még így is csak a harmadik helyen végzett a négy évjárat közül.

7400. Boris The Blade 2018. Az egy évvel régebbit egy kicsivel szárazabbnak éreztük, ami az alkohol dominanciájának kedvezett. Így is csak egy halovány árnyalattal maradt el az előzőtől, szóval ez is remek volt.

7401. Boris The Blade 2017. Ez az évjárat meg egy hangyányit még jobbnak tűnt az elsőnél. Árnyalatnyi minőség különbségek, de mind mind a kiváló tartományban! Az valószínűleg már soha nem fog kiderülni, hogy miért írtam mellé az alábbiakat: ,,Fáczynak digitális f...sza van.”

7402. Boris The Blade 2016. A Borisé lett az egyetlen évjáratolt sör sor, melynél a legrégebbi volt a legjobb (szerintem). Ez volt a legszárazabb, de így is szépen összesimultak benne az ízek. Nem hiányzott az erejéhez az édeskésség. Csabi egyetértett velem, Balázs nem. Ez a szép a közös kóstolgatásokban!

Újabb lazításnak pár üveg szarvasi Jaroslav Kutilek következett. Szeretem ezt a sört, de a Borisok után nem volt jó. Aztán Szarvasi Búzákat is bontottunk, azok már jól estek mindenkinek. (Közben megalapítottuk a Magyar Burgonya és Sör Pártot!) Sőt Rock Me, Illuminátor, Emancipátor és Barna Kapucinus is megnyekkentésre került. Nem feltétlenül ivott mindenki mindegyikből. Az első három korrekt volt, az utolsó már sajnos kicsit beteg. Az a 4-5 nap a Foxpostnál...

7403. Barrel Project - Sleeping Giant. Csabi megtisztelte az alkalmat és a csapatot még egy különleges sörrel. A Mad ezzel a Rumos és Bourbon hordóban duplán hordóérlelt 12%-os imperial stouttal megint csúcsminőséget alkotott! Akkor huszonvalahanyadikként a méjreható elemzés kimerült annyiban, hogy ,,k..va jó sör”! Azért leírtam azt is, hogy érződött rajta a hordó, de jó értelemben.

7404. Garden Pilsner. Ezt a 4,5%-os pilzeni típusú sört szerintem már csak hárman ittuk Csabival és Csepivel. A keresztgyerkőceimtől kaptam egy igen szép kézműves sörpakkot, azt kezdtük ezzel a darabbal megdézsmálni. A horvát Garden Brewery főzete, csak úgy, mint a következő három. Egyébként meglepően íztelen volt! A pécsi ,,csúcstermékre”, a Royalra emlékeztetett.

7405. Garden Hazy Session IPA. Mesés illat és egy ahhoz képest visszafogottabb íz jellemezte ezt a 4%-os kis történetet. Azért soha rosszabbat!

Közben igyekeztem jó véndöglátó lenni és kínálgattam kajával a srácokat. Csepi reakciója: ,,Köszönöm, nem kérek! Megettem anyámat is...” Szóval nem éheztünk a nap során!

7406. Garden Hazy IPA. Ez már 6,5%-os, de lényegében ugyanazt tudta kicsit nagyobb testtel. Illatorgia visszafogott ízzel.

7407. Garden Hazy IPA Hop #03: Bru-1 Showcase. Egy 6,5%-os kísérleti New England stílusú IPA. Ez a Bru-1 Sowcase talán egy új komló fajta, vagy valami spéci élesztő? Nem tudom! Talán már másnak is feltűnt, hogy nem vagyok az a kifejezetten nyomozgatós típus. Elsőre a Gugli csak ugyanezt a sört dobta fel infóként, semmi mást, az élet meg túl rövid hozzá, hogy én ezzel tovább foglalkozzak! ,,Cs” betűs barátom, aki lehet Csabi és Csepi egyaránt, azt mondta rá, hogy WC illatosító illata van. Nem tiltakoztam ellene! Az íze viszont sokkal jobb volt. Azzal már megvettek. Egyébként jó eséllyel ekkor már csak ketten kóstolgattunk Csabival. Csepit őrangyala hazavitte kocsival a éjszakai zárlatra való tekintettel...

7408. Bakancslista 28 Sabro. Kellemes sör volt, de nem volt IPA jellege. Kicsit jellegtelennek éreztem. Azóta már megtanultam, hogy ezt a komlót arra nemesítették ki, hogy kókuszos íz- és illatjegyeket adjon a sörökhöz. Talán, ha azt kerestem volna benne, akkor más eredményre jutottam volna... Így tudatlanul viszont mindent egybevetve nem igazán jött be.

7409. Szarvasi Mézeskalácsos. Mint utólag kiderült, a nap utolsó söre. Az elején lefelejtettem, de egy kis mézes sütit is kaptunk a kóstoló mellé Csepinek hála, ami ehhez a sörhöz tökéletesen passzolt, de nélküle, önmagában is megállta a helyét. Én mondjuk simán belealudtam. Rég volt már reggel 9 óra, amikor az első sört bontottuk...! Ennek köszönhetően most szegény Csabi maradt félig, meddig ágynemű nélkül éjszakára. Bocs Csabikám, nem direkt volt!

 

2020. december 21.:

Fáczy barátom felugrott, hogy elboltoljunk néhány söröspoharat. Ha már így alakult, megnyekkentettünk két Mighty Millers sört. Egy Mind-Blender session IPA-t, amit már listáztam és egy újdonságot.

7388. Endless Summer. 5,6 %-os blonde ale. Egyik sem vallott szégyent! Kellemesen komlózott, jó kis csúszós sörök voltak.

Aztán úgy alakult, hogy egy Mightyt még egyedül is megbontottam.

7389. Brissie. Pacific ale. Ez is 5,6%-os. Sajnos már enyhén savanyodásnak indult, de még azért nagyjából élvezhető volt. Azért kicsit bosszantó, hogy ez már nem az első ilyen volt az adventi naptárból!

 

2020. december 20.:

7387. Who’s Your Daddy. 5,6%-os APA a Mighty Millers adventi naptárából. Sajnos már a savanyodás útjára lépett...!

 

2020. december 17.:

7386. Kalózszív. A Synthesis belga stílusú meggyes búzasöre. Valószínűleg a Legenda Sarok Meggyes átcímkézve folk-metál stílusban. Egy korrekt alap meggyes sör. Csabinak jár a köszönet a beszerzéséért!

 

2020. december 16.:

7383. Vérnyúl. A kaposvári Hansdonner Sörház ribizlis ale-je. A neve, sőt az íze alapján is azt hittem, hogy vérnarancsos. Még augusztusban, a főzdetúránk alatt vettem. Mostanáig pihent a hűtőben. Közel 3 hónapja lejárt a szavatossága. Kutya baja sem lett ennek ellenére, sőt! Szépen összeértek benne az ízek. Enyhén fanyarkás, diszkréten édeskés. A lejárt szavi miatt azt hittem, a lefolyóban fogja végezni, ehhez képest egy nagyon kellemes sörélményt kaptam tőle.

7384. Malina. A sörművek málnás búzasörének saját alap szortimentben kiadott változata. 5,1%-os, de ennek ellenére sörös jegyeket alig fedeztem fel benne. Borzasztóan, sziruposan édes. Felöntöttem vízzel. Így már meg tudtam inni. ,,Fellazítva” már egy elég kellemes málnaszörp ízvilágot hozott.

7385. MSKLC Meggyesalja utca. A címke szerint ez egy vörös New England IPA meggy sűrítménnyel és hibiszkusz teával. Mivel ezt nem olvastam el előre én csak egy sima meggyes sörre számítottam. Na már most a színe zöld. Talán a hibiszkusztól? Az íze pedig nagyon kacifántos! Azoknak ajánlanám akik szeretik az izgalmas, meghökkentő, egyáltalán nem szokványos ízeket. Talán, ha tudatosabban fogyasztom, akkor nekem is jobban tetszett volna, így viszont kicsit kiverte a biztosítékot!

 

2020. december 5.:

Újra befűztük öööööö, megfőztük Toncsit TB-n! Eredetileg fügés sör volt tervezve, de alapanyag hiányában végül tonkababos stoutot főztünk. Ezúttal viszont a tonkababos tinktúra nem vodkával, hanem whiskyvel készült hozzá. Jó szokásunkhoz híven gazdagon kóstolgattunk sörfőzés előtt, közben és talán még utána is...

7359. Hoppaido IPAsaké. Saké élesztős IPA Hara Punk + Sikátori módra. New England IPA-kra jellemző illat, remek íz. Szerintem a sake élesztő adhatta neki az édeskés karaktert, de nem biztos. Minden esetre nem vitte el, passzolt hozzá.

7360. Horizont Sour Series - 006 - Take Me Somewhere Twice. Horizont - White Stork közös főzet, maracujás, kókuszos imp. sour IPA. Gyümölcsös illat és íz, a kókusz csak nagyon diszkréten jön belőle. A savanyítás nem kellett volna bele, de még ezzel együtt is korrekt sör.

7361. Madame Giselle On The Casting Couch. Fűszeres szezon a Reketyétől. Illata igazi fűszerbomba. Túl szénsavas, kicsit vékony az íze. Összességében nem igazán jött be.

7362. Horizont Sour Series - 007 - Ice Tea Sour. A Balkezessel főzték közösen. Earl Grey teás, lime pürés, citromos, bergamot olajos savanya. Csabi: ,,Üdítőnek jó, de szerintem semmilyen sör jellege nincs neki.” Van benne valami! Gyakorlatilag egy túlcitromozott tea.

7363. Intro. Az  Uradalmi APA-ja. Nyúlban főzött verzióként még nem lett listázva. NE IPA-s illattal dolgozott. Ízében hozta amit APA-ként kellett.

7364. Imperial Radler. The Garden Brewery - Mad közös történet. Jobb mint a Horizont teása volt. Nem lett túltolva benne a citrom, bár ebben is domináns. A dextróz kicsit besimította, de ettől függetlenül ez is csak egy üdcsi.  

Ezt követően nagykanizsai gyűjtőcimboránk, Zámbó Csaba, azaz Jimmy 4 fajta saját főzésű söre került terítékre. Mint azóta már megtudtuk A Konyhából egy 5-ről sajnos lemaradtunk, pedig Balázs elemzése alapján az volt a legtutibb! No, de nézzük ezt a négyet!   

7365. Radler. Elsőre nem értettem, minek otthon radlert csinálni, de ez jó. Nem édes. Kellemesen fűszeres és gyümölcsös, rostos. Ezt még talán a vájt torkú gasztrobloggerek is pozitívan értékelnék!

7366. Citrus Ale. Ez az alap söre a Radlernak. A citrusos illat- és ízjegyek ebben is meg vannak, de értelem szerűen jóval sörösebb felhanggal. Alig keserű, de nem édes. Nyáron lehetne vedelni feszt!

,,Ezeknél a belgáknál azért majd kicsit lassítsunk be!” Mondta Csabi. Na persze, úgy szoktuk csinálni...

7367. Belga Ale. Folyékony élesztővel készült 6%-os ale. Markáns, malátás, kandiscukros, édes illat. Jó a korty eleje, jó a vége, a közepe kicsit üres. Az édességéhez képest picit vékonynak éreztem a maláta alapját.

7368. Belga Karácsonyi Dubbel. Enyhe fanyarkásság van benne, ami picit zavaró! Hasonlóan a mi Tücsinkhez, csak persze más alap ízzel. Csabi: ,,A kortyérzete nem adja a dubbel erejét.” Kicsit túl szénsavas.

A végén közös nevezőre jutottunk Csabival Jimmy söreit illetően. A két első Zámbó sört bármikor szívesen fogyasztanánk, a másik kettő különösebben nem hiányozna.

7369. Northern Disco. Ez már egy Invitro főzet a Reketyéből. Hazy NE IPA. Jó kis homályos, illatos darab. Lecsúszna akár húzóra, de akkor lemaradnánk a pici kortyok végén érkező katarzisról.

7370. Fehér Nyúl Soulty. Sós karamellás porter. Enyhén édeskés, kellemes kis sör. Utóízében jön ki a sós karamell diszkréten.

7371. Tropical Space Muffin. A Mad jegyzi. ,,Tropical imperial pastry sour ale”. A jó édes nénikéjüket, azt! Ráadásul bántóan sűrű. Alig akar lecsúszni! Csabira való tekintettel megittam, de.... Olyan penetráns, hogy simán beillene a Mad X családba!

7372. Kísérleti Nyúl Tajték. A Fehér Nyúl duplán hidegkomlózott NE IPA-ja. Illatában és ízében is mogyorókrémes jellegű. Az előző ,,sör” után ez a pokolból a mennyországba repített minket! Mesés!

7373. Besame. A ZIP’s jegyzi, a Boutiq Bar részére lett főzve. Tonkababos világos cream ale. Elsőre marcipános illatot éreztem, de ez igazából a tonka volt. Ízében is tolta. Nem rossz, csak túl szénsavas.

7374. Pipere Panni. Ezt is a ZIP’s jegyzi. Vaníliás gluténmentes APA.  Közben megérkezett Tamás és Laci. Nem esküdnék meg rá, inkább csak remélem, hogy ebből nekik is jutott! Nem rosszindulatból, csak azért, hogy egy-egy embernek kevesebb szenvedést okozzon. Már meg volt savanyodva.... remélem, mert ha nem és direkt csinálták ilyenre, akkor...! Remélhetőleg csak azért volt pocsék, mert megromlott, bár így is gáz a dolog!

Utána AK-kal vigasztalódtunk. Egy mesés régebbi főzettel, aztán egy javuló tendenciát mutató újjal, majd jött egy újabb csoda!

7375. Crazy Kangaroo. A kőszegi eredetű LöWolf gerilla sörfőző ausztrál duplán hidegkomlózott dupa IPA-ja. Ez annyira, de annyira jó volt! A típus gyöngyszeme! S mindeközben megtudtam, létezik olyan női név, hogy Benita igaz, még bejáratós...

7376. Avi Cousin 2018. 11,2%-os búzabor. Szépen belenyúlt a Monyo a témába rögtön első nekifutásra! Különösebb leírást nem passzintottam hozzá, de nagyon jól szerepelt. Persze a +2 év érés sem ártott neki.

7377. I Want To Go Sailing With You. Málnás mangós gose a Reketyétől. Teljesen vállalhatóan savanyított gyümis cucc.

Közben Laci Dia-vetítős korszaka is szóba került érintőlegesen.

7378. Pop My Blueberry. Áfonyás Berliner weisse, szintén a Reketyétől. Röviden: Ez jó! Laci: ,,Nem!” El kell ismernem, hogy nekem kifejezetten ízlett.

7379. Rakehell. A Balkezes vörös söre. Jó kis gyári sör lenne, csak hát nem gyári...!

7380. MAD X Fantastic Yeasts And Where To Find Them Purple Basil. Valami lila bazsalikomos savanyított világos sör. Áááááááááááááááááá...............!!!!!!!!! Penetráns!!!!

7381. First Chimera. 8%-os ale a First spéci sorozatából. Igazából valami IPA-nak, sőt,  NE IPA-nak mondanám a legjobb fajtából. Beletaláltak abba a bizonyos (szerintem egyetlen) ízbe, ami NE IPA-knál nagyon tuti!

7382. Happy Sour Maracuja & Mango Edition. Október 23-án kóstoltuk ennek a gyümölcs nélküli változatát, az vállalható volt. Ez viszont penetráns! Ha jól számolom, már harmadszor használom ezt a szót a nap során egy-egy sör jellemzésére, de hát ha egyszer azok!

Közben a Fradika lenyomta a DVTK-t 3:1-re, a söröcskét sikeresen lefőztük, s mindeközben a vége felé azon polemizáltunk, hogy ha egyszer lesznek totálisan elcseszett söreink a saját sörfőzdénkben, akkor azokat majd egy ,,SB-X” sorozat keretében toljuk le a tisztelt nagyérdemű torkán.

Végül egy már korábban listázott Calm Stormmal zártuk a napot ami rosszul indult, poshadt hordós, vegyszeres  szaggal és ízzel, de a végére ahogy melegedett besimult. Mindent egybevetve jó záró darab lett belőle.

 

2020. december 3.:

Kóstolgattunk kicsit Szentpéteri Gábor barátommal. Három újdonság is beficcent.

7356. Hunting Saison. A Font Borászat olaszrizling szőlőjével készítette ezt a 6,2-es szezont a HopTop. Valószínűleg jó cucc, csak nem nekem való.

7357. Biri Néne. 4,8%-os vörös ale a Legendából. Nem tudom miben különbözik a Berserkertől, de lényeg, hogy elég jó, bár kézműves szinten azért nem nagy szám.

7358. Mate IPA. A Fehér Nyúl és az Empanada Story Mate teás IPA-ja. Meg volt savanyodva, így nem tudok róla érdemben véleményt alkotni. Mondjuk a szavatossága nem volt lejárva és hűtve volt tárolva...

 

2020. november 29.:

7355. Holsten Premium. Ezt is a Zsákainál vettem - szintén azért, mert olasz gyártású - a poén kedvéért. Hááát, rossz vicc lett belőle! Azt már csak itthon vettem észre, hogy 4%-ra van lebutítva. Szégyenlem, hogy pénzt adtam ki érte, azt meg pláne, hogy ráadásul meg is ittam! Minősíthetetlenül szar! Ezt művelni egy német sörmárkával?!

 

2020. november 27.:

Na, kérem alássan! Ezen a napon egy nagyon különleges kóstolóban volt részem Beerduo Császár Zoli barátomnál! Eredetileg úgy lett volna, hogy én is részt veszek egy online sörkóstolóban a Fehér Nyúl, a Balkezes és a Házi Sörfőző Egyesület közös rendezvényén Zolinál, de este 8-tól kezdődött és ekkor már sajnos életben voltak a kijárási korlátozások. Ennek ellenére Zoli nem mondott le rólam, tartott egy olyan pazar kaja-sör ízpárosító kóstolót röpke 2 órában, hogy a fal adta a másikat! Én is vittem két sört a pakk kiegészítésére háááát, mint kiderült nem túl nyerő darabokat. Olyan összetett volt az egész történet, hogy egyből neki kellett volna állnom a megírásának, de persze rossz szokásomhoz híven nem tettem. Nézzük, mit tudok több mint egy hónap távlatából kibogozni a jegyzeteimből!

Először Zoliék Herr Weizen nevű búzasörével kezdtünk. Ez a főzet elképesztően banános illatúra sikeredett. Az ember legszívesebben elszagolgatná az egészet! A habja vékony, az íze kicsit édesebb a kelleténél, de összességében egy minőségi darab csak úgy, mint a korábbi főzetei! Pici falatkákat készített a sörökhöz Zoli, tányéronként más stílusúakat, helyenként az adott stíluson belül is eltérő összetétellel. Ehhez a búzához az Abonett kenyérre tett dán kék penészes sajtos, levegőn érlelt spanyol sonkás, fekete kaviáros változat passzolt leginkább. Mivel sem a lazac, sem a kaviár íze nem kifejezetten az én világom, önmagában ez a falatka nekem annyira nem jött be, de a sörrel együtt pazar volt! Második helyen a francia fehérpenészes sajtos, kaviáros változat végzett. Ezt a lazac, sajt, kaviár hármas követte. A ,,csak” lazacos és kaviáros verzió a végén kullogott. Ebben már túl domináns volt a halas íz a sajtok és a sonka nélkül. Zoli: ,,A végére maradt egy korty söröm, ami ezek után önmagában üresnek tűnik.”  És tényleg, pedig a kezdő kortynál még önmagában is bőven elegendő ízélményt nyújtott, de el lettek kényeztetve az ízlelőbimbóink!

7351. Castle Old Brown. A Legenda 5,3%-os barna ale-je. Elég cukros volt az illata, ami nem ígért sok jót. Zoli: ,,Nem rossz! Eltalálták az ihatóság alsó határát!” Én azért nem voltam vele ennyire kritikus, de tény, hogy nem egy kimagasló darab. A Rokfort sajt, spanyol sonka párosítás viszont jól illett hozzá, sokat javított a sörön.

7352. Tropic Thunder. A Synthesis 5%-os mangós világos ale-je. Édes, intenzíven mangós, akár szörpnek is elmenne. ,,Amikor a mangót saját magadnak szeded egy elefánt hátáról.”. Idéződött fel Zoliban egy emlék. Na nézzük, mihez passzolt ez az üdcsi! A spanyol sonka, francia 18 hónapos sajt párosítás inkább csak még jobban felerősítette az édes ízt. A spanyol sonka, Rokfort sajt duo viszont passzolt hozzá.

7353. Kísérleti Nyúl 107. A Fehér Nyúl 8,3 / 17,8%-os duplán hidegkomlózott dupla IPA-ja. Brew Your Mind-i magaslatokba emelkedett illata mesés. Ezt sok mindennel összekóstoltuk! Zoli párja ezen a napon kocsonyát főzött és éppen a kitálalásánál tartott. Összekóstoltuk hát ezt az IPA-t egy kis cupákkal. Na, azt semmi nem tudja elrontani! Kipróbáltuk a dán kék penészes, spanyol sonkás, kaviáros falatkával, ahhoz nem passzolt. Volt lókolbászos, lengyel juhsajtos szendvicske is, ők nem bántották egymást. A spanyol sonka, francia 18 hónapos sajt párosítás felerősítette a komló keserűt. Végül a Rokfort sajt, spanyol sonka páros lett a nyerő hozzá!  

7354. Kísérleti Nyúl Smoky 2. A 2-esnek indexben kellene lennie, de gőzöm sincs, hogy lehet oda tenni. 6,6 / 15,7%-os füstös maibock a Fehér Nyúltól. Füstölt szalonna illatú, meglepően édes, szerintem túl édes. Olyan, mint ha egy cseh speciált összekevertek volna egy bambergi rauchbierrel. No, de nézzük, mit mutatott a falatkákkal! A lókolbász, lengyel juhsajt semlegesítette az édes ízt. A spanyol sonka, francia 18 hónapos sajt harmonizált a füstösséggel. A spanyol sonka, Rokfort sajt pedig elnyomta az ízét.

A Kísérleti Nyúl Gemenc Illusion lett a kóstoló záró darabja. Csabinál nem rég már terítékre került ez a hordóban érlelt imperial stout, ott írtam róla pár szót, részben visszamenőleg pont az ehhez a kóstoláshoz írt jegyzeteimből, de mindenképpen érdemes róla újból megemlékezni! Egyrészt egy pazar sör, másrészt érdekes volt ezt is összekóstolni a falatkákkal. Meglepő módon nagyon jól passzolt a dán kék penészes sajt, spanyol sonka, kaviár hármashoz! A spanyol sonka, Rokfort kettős sem volt rossz hozzá, de az az igazság, hogy ez egy annyira jól sikerült sör, hogy bőven elég volt önmagában apránként elkortyolgatni, kiélvezve minden árnyalatát!

Röviden ennyi volt ez a különleges kóstoló! Féltem a jegyzeteim kibogozásától, de tulajdonképpen asszem, egész jól sikerült a dolog. Persze nem vagyok akkora nagy gourmet, hogy igazán mély elemzésekbe bocsátkozzak az ízek orgiája terén, de talán így is érdekes lehet, hogy milyen ízpárokat találtunk összeillőnek a kísérletezgetés során. Azért írtam többes számban, mert egyébként gyakorlatilag teljesen megegyezett a véleményünk Zolival. Nekem ezután sietnem kellett haza. Így is 2 egész percet töltöttem illegalitásban az utcán 20 óra után. (Nevetni ér!) Zolira pedig még várt a sztori elején említett onlány sörkóstoló... Köszönöm a lehetőséget Zoli!

 

2020. november 23.:

7350. Tiltott Csíki Sör Gold. Zsákainál sikerült ezt is beszerezni. 6 / 12,5%-os. Bár bak sörnek írják a címkéjén, szerintem semmi köze a típushoz. A saját leírásuk, vagy reklámjuk alapján úgy tűnik, hogy igazából nem főztek új sört, csak a sima Csíkit tovább érlelték és adtak neki egy másik nevet. Azt már csak én tenném hozzá, hogy a mostani válságos helyzetben gondolom nem fogyott úgy a készletük, aztán ezért érlelődött tovább a tartályokban... Alapvetően egy vállalható darab és közben lassan az ára is kezd közelíteni a csíki söröknek a minőségükhöz reális kategóriához, bár azért még...

 

2020. november 22.:

7349. Tuborg Green. Azért vettem meg ezt a 4,6-os ,,csodát” a Zsákainál, mert olasz gyártásút még nem ittam Tuborgból. A Carlsberg csoport Induno Olona-ban lévő gyára jegyzi. Fogyasztható. Ahogy a tábornok úr mondaná, ,,nem bánt”!

 

2020. november 10.:

Fáczyval bedobtunk pár sört pohárválogatás közben. Egy újdonság is akadt köztük.

7348. Kőbánya X - Catacombs Coffee Stout. A Dreher - Mad Scientist kollaboráció második darabja, 6%-os kávés stout. Míg a másik a Drehernél, ez a Mad-ben készült. Csabi szerezte be nekem. Minőségi cucc! Kár, hogy a Sparokba (még?) nem került be!  

 

2020. november 4.:

7347. Barber Papa. Az október elején főzött sütőtökös sörünk első kóstolója. Onlány, közösen nyekkentettük meg mindannyian Sörbratyók az első üvegeket és közben jól kibeszéltük szegényt. Egyöntetű volt a véleményünk, ez bizony jól sikerült, pedig ugye egyikünk sem szereti a sütőtököt! Még Lacinak is ízlett, akinél további súlyosbító tényező, hogy fűszerek is kerültek bele, fahéj, szegfűszeg és gyömbér. Harmonikus söröcske lett belőle, nem lóg ki belőle egyik összetevő sem. Csabikám, nagyon jól tervezted meg a receptet!

 

2020. november 3.:

7346. Human Experiment Twelve. 8,3%-os dupla IPA Szekszárdról, a Brew Your Mind-tól. Elvileg minden HE főzet más, de lényegében mindegyik nagyságrendileg ugyanazt az ízhatást adja. Egy egyébként baromira jó ízhatást! IPA-ban nagyon jók a srácok!

 

2020. november 1.:

7344. Doki. 4,5%-os pilzeni típusú világos sör Balatonszentgyörgyről a Sörművektől. Elég korrekten lett összerakva.

7345. Bohemianbamba. A miskolci ZIP's Sörfőzde és a budapesti Bamba Marha Burger Bár hálózat közös gyermeke. 4,5-es special lager. A ,,special” részére nem hagyott bennem mély nyomot, de ezzel együtt is minőségi darab.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 10
Tegnapi: 139
Heti: 685
Havi: 2 709
Össz.: 515 315

Látogatottság növelés
Oldal: 2020. novemberi és decemberi kóstolások
Egy sörcikkgyűjtő oldala, egy sörimádó naplója - © 2008 - 2024 - robier.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »