Egy sörcikkgyűjtő oldala, egy sörimádó naplója

Sörkóstoló lista + talán idővel a gyűjteményeim és csere anyagaim fóruma is egyben... (Utolsó frissítés: 2024.02.14.) A lista aktuális állása: 9308 fajta sör 101 országból

2014. október 31.:

Kisdobozos széria kivégzés:

2724. Beeri Beeri. 5%-os görög világos sör. A neve elvileg egy véndöglátó helyre utal.

2725. Ez Zython. 5%-os görög sör.

2726. Zythos Vap. 5%-os görög sör.

2727. Zythia. 5%-os görög sör.

2728. Eza. 5,2%-os görög sör. Izgalmas kóstoló, mi?!

2729. Burge Meester. 4,8%-os spanyol sör.

2730. Cruzcampo Gran Reserva. 6,4%-os spanyol sör. Micsoda változás!

2731. Zedazeni. 5%-os grúz sör.

Unalmas sörök érdekes országokból. Azért az utolsó kettő már egész jó volt. Kicsit kiemelkedtek a középszerűség sűrű ködéből.

Bréking nyúz! Az imént kaptam az információt, hogy beteljesedett a Két Tóth eddig főzött sörei közül az utolsó palack sorsa. Csabi barátom megnyekkentette. Az eddig legjobbra sikeredett sörünk volt benne, Menyus, a búza bak. Béke habjaira!

 

2014. október 30.:

2722. Cento Alus. 4,2-es litván világos. Amolyan áruházi gazdaságos izé. Nem is tudom, hogy került hozzám. Valószínűleg a börze végén cserélhettem, amikor a „maradékok” szoktak gazdát cserélni. Azért relatíve iható volt.

2723. Marmara Kirrmizi. 6,1-es török világos bak sör. Török sört kóstolni mindig érdekes, még akkor is, ha ízvilágát tekintve nem túl izgalmas darab.

 

2014. október 29.:

Frissítő sörök, honlap frissítők!

2718. Utenos Classic. 5,2-es litván világos.

2719. Alekszandrija. 5,5-ös fehérorosz világos.

2720. Zolotaja Bocska. 4,7-es orosz világos.

2721. Hard Lager. 5,3-as észt világos.

Az első három ivósörnek elmegy. Semmi extrát nem nyújtottak, de nagy baj sem volt velük. A negyedik viszont nagyon kellemes meglepetést okozott. Szűretlen, sűrű, tartalmas, íz gazdag sör, olyan, mint egy igazán jól sikerült kézműves világos. A Fóti Zwickl-höz tudnám hasonlítani.

 

2014. október 28.:

2715. Lvivske 1715. 4,2-es korrekt világos sör Ukrajnából.

2716. Utenos Pilsener. 4,6-os litván világos. Ez is teljesen vállalható.

2717. Bere Chisinau Fara Alcool. Régi stílusú, édeskés, malátás alkoholmentes sör Moldovából. Megittam.

 

2014. október 26.:

Kicsit kóstolgattunk Szabival, Gabival, Csepivel és Gyurkával:

2702. Favágó. Az Er-Pé Sörfőzde Baross Bierstube által forgalmazott füstös vörös söre. Mint utólag kiderült, ez volt a kóstoló legjobb darabja.

2703. Itaipava Pilsen. Brazil világos sör. Jó szar.

2704. EFES Xtra. Világos bak sör török módra. Elfogadható.

2705. Xirdalan. Új ország, Azerbajdzsán a listámra. Ennél több jót nem is tudok elmondani róla.

2706. Žemaičiu. Litván világos bak sör. Nagyjából azt a szintet hozta, mint a török.

2707. Bear Beer. Dánnak gondoltam, de alaposabban megnézve kiderült, hogy az oroszok főzték dán liszensz alapján. Ez is világos bak és szintúgy hasonló minőségű, mint a török verzió.

2708. Skopsko Pils. Szentpéteri Gábor barátomtól kaptam ezt a macedón világos sört. Egész iható volt.

2709. Istak Apple. Iráni alkoholmentes almás maláta ital. Meglepően finom üdcsi volt.

2710. Korca Ezezë. Albán barna sör. Borzalmas!

2711. Manufakturowy Pils. Nagyon gyenge minőségű „kézműves” lengyel sör Jablonowoból.

2712. Holy Cat. Cseh (?!) barna sör a szent sorozatból. Jó lenne elfelejteni!

2713. Holy Rat. A szent patkány is barna sör volt, de jóval jobbra sikeredett, mint macsek párja.

2714. Argus Pšeničné. Van olyan ország, ahol a Lidiben búzasört is lehet kapni. Vysoky Chlumecben készült, nem túl acélos darab, de iható.

Gondolom abból, ahogy méltattam a fenti söröket kiderült, nem sikerült valami fényesre ez a kóstoló. Hááát, ez van, ha az ember újdonságokkal kísérletezik…

 

2014. október 23-25.:

Sörkóstoló – betonozás – sörkóstoló – betonozás – sörkóstoló:

Sörkóstoló nálam, Szentpéteri Gábor barátommal:

2687. EFES Dark. Török barna sör egész korrekt kivitelben.

2688. Holy Donkey. Szent szamár! Cseh gyeszítka.

2689. Lion Pub. Szerb világos házi sör a Pivara Ritiševotól. A szavatossága nem volt rajta rendesen feltűntetve. Az íze alapján már igen csak öreg lehetett.

2690. San Miguel Pale Pilsen. Ez most Hong Kong-ból. Unalmas sör, de legalább egy új ország a listámra.

Sörkóstoló Adinál vele, Gyulával, Taxissal és Donival:

2691. Posthaer Imperial IPA (83). Sorachie, Columbus és Cascade komlókkal fűszerezett, kicsit édeskés, 7%-os finomság.

2692. Posthaer Witbier (78). Adi barátom kassai sörversenyen győztes búzasöre, amit együtt főztünk vagy másfél – két hónapja.

2693. Posthaer AIPA (82). Amerikai stílusú IPA. Meglepő módon ez is kicsit édeskés volt, de így is nagyon jó.

2694. Posthaer Milk Stout (81). Számomra ez volt a hétvége legfinomabb söre. Tökéletesen hozta a stílusjegyeket, ahogy kell!

2695. Posthaer Bock (80). Félbarna baknak mondanám a színe alapján. Ez is remek főzet!

2696. Posthaer Porter (84). Ezt még nagyon fiatalon kóstoltuk, de már így is érződött rajta, hogy maximálisan hozza, amit kell. Ezt még lesz szerencsém egyszer érettebben újrakóstolni. Nagyon kíváncsi leszek rá.

2697. Steffl Märzen. Fradista barátunk, Szili ajándékozta Gyulának. Kedves tőle, köszönjük szépen ezúton is!

2698. Index IPA. Az egykoron az Indexnek lefőzött söröcske újabb kiadása. Németh Anti otthon főzött IPA-ja. Nem panaszkodtunk, amiért meg „kellett” kóstolnunk!

2699. Ükis Tradicinis Alus. 0,75-ös pezsgős üvegbe palackozták és felcímkézés helyett feliratos papírzacskóba tették ezt a normál világos sört. Sok hűhó semmiért! Kifejezetten pocsék volt.

„Sörkóstoló” nálam, hazafelé jövet – menet:

2700. Zacne Ciemne. Lengyel barna sör Zelazkówból. Macziek barátomtól cseréltem, ezért nem akarom nagyon lehúzni, de nem hagyott bennünk mély nyomokat. Amolyan csehszlovák barna sör íze volt.

2701. Imperial Stiprusis Alus. 7,5-ös litván világos sör. Mondjuk, legyen világos bak. Gyulám! Sajnálom, hogy ennél és az előzőnél nem sikerült jobbakat kóstoltatnom veled!

A betonozás jól haladt, a sörök többsége igen jó volt. Frankókat kajáltunk és még gombászni is volt időnk elmenni. A szomszéd srácnak, Janinak köszönhetően le mertünk szedni néhány számunkra eddig ismeretlen gombát is. Ráadásul mostantól gazdagabb lett a repertoárom a rizikével. 

 

2014. október 22.:

Végre itt a hétvége!

2681. Hamovniki Venszkoje. Orosz dobozos vienna. Hozza a stílusjegyeket. Nem mondom, hogy nem ittam jobbat, de szerintem teljesen rendben van.

2682. Arany Szarvas. Pécsett elkezdtek rendes söröket (is) főzni. Dícséretes! Egyik közülük ez a söröcske. Hmmm, azért nem dobtam el tőle az agyam, de inkább ez, mint a világos Szalon.

2683. Hydro Porter. Észt cucc. Érdekes darab. A tartui A Le Coq frankó kis sörrentyűje. Elvileg! A hát- és a csatcíme sztenderd gyári, ezekhez képest a hascímke kicsit gagyinak tűnik, mint ha át lenne címkézve az üveg, de persze biztos nem, vagy igen.

2684. Térvete Senču Nefiltrétais. Szűretlen világos Lettországból. Egy újabb olyan lett sörgyár, amit címkéről persze már nagyon régóta ismerek, de nem gondoltam volna, hogy egyszer eljön az az idő, amikor megkóstolhatom az egyik sörüket. Ez ráadásul finom is volt, de a minőségtől függetlenül is izgalmas kóstoló volt.

2685. Piebalga Jubilejas. Még egy lett világos sör, amiről hasonlókat tudnék leírni, mint az előzőről.

2686. Specjal Jasny Pelny. 6%-os világos sör. Lengyel. A Žywiec Csoport készítette. Ha úgy nyomják, mint nálunk a Heineken, már pedig ők is ehhez a csoporthoz tartoznak, nem kizárt, hogy valójában másik lengyel gyárban készült, nem Žywiecben.

 

2014. október 21.:

2679. Utenos Porter. Exportra szánt, majd otthonra visszacímkézett 6,8-as porter sör Litvániából. Egynek jó, de nem dobtam el tőle az agyam. Inkább egy Alcatraz, ha lehet választani.

2680. Tauras Ruginis. Kicsit nehezen fordítok litvánról, még a gugli fordítóval együtt is, de ez elvileg egy rozs sör volt. Előbb kellett volna lefordítanom a nevét és csak utána megkóstolni, akkor talán jobban ízlett volna.

 

2014. október 20.:

2677. Argus Granát. 4,3-as cseh félbarna sör. Szlovákiában ez is kapható a Lidlben, hozzánk még sajnos nem jutott el. Valószínűleg Protivínből való, de még nem sikerült tutira kiderítenem. Remek sör!

2678. Imperial Šviesusis Alus. 5,1-es litván világos lager sör egy kisebb vilniusi sörfőzdéből, vagy sörgyárból. Nagyon korrekt darab ez is.

 

2014. október 18-19.:

Megjártuk az első Szegedi Főzdefesztet. Szerencsére nem jártuk meg, nagyon jól éreztük magunkat! Kelsch Robi barátunk családjával, Erikával és Norbival láttak minket vendégül, Vaskó Jani hosszú hónapok után tudott végre csatlakozni hozzánk egy közös sörözésre, Nagy Sanyi Idával és a kis Nagy Sanyival is tiszteletét tette így a kiinduló csapat, Gyula, Andi, Csaba és én szépen kibővültünk szerencsére. Mivel természetesen kevés újdonság készült az alkalomra, jó dolgunk volt, szabadon, kedvünk szerint kóstolhattuk vissza a korábban már megismert finom söröcskéket és sörfőzdés barátaink többségével is tudtunk kicsit beszélgetni az élet nagy sörös dolgairól. Voltunk egy frankó alapítványi étteremben, ittunk sört vödörből (már aki nem öntötte ki), ettünk medvepörköltet, az oda-vissza úton három bolhapiacot is végigjártunk, remek hétvégénk volt, ráadásul azért csak akadt egy-két újdonság is, ami a listámat gyarapította:

2671. Sakara Gold. Egyiptomi világos sör. Ezt persze még nem a Fesztiválon kóstoltuk, a tavalyi Világtalálkozó utolsó fecskéje volt, amit azért őrizgettem, hogy Robertóval együtt kóstolhassuk meg. Most végre sikerült. Semmi extrát nem hozott, de nem is vártuk tőle.

2672. Wheatathatatlan 2.0. Csupor Marci újragondolta a búzasörét. Az első vékonykára sikeredett, ez most szerintem tökéletes! Testes, markáns, harapnivaló, erőteljesen komlózott nagyszerű főzet.

2673. Romanov. 12%-os orosz imperial stout Fótról. Finom kis kompozíció, de valószínűleg még elég fiatal lehet. Picit még vékonynak tűnt az íze. Gondolom, az idő múlásával még testesebbé fog válni.

2674. Game Over. Viszkis hordóban érlelt, szintén 12%-os alkohol tartalmú világos felsőerjesztésű sör a Legendából. Kicsit féltünk, hogy méltó lesz a nevéhez, talán az is volt. Ki emlékszik már rá?! ;-)

2675. Oktoberfest 2.0. Sörapu áttervezte a fesztivál sörét. Ezúttal felsőerjesztésű változatot készített. Sajnos annyira nem emlékszem a régebbire, hogy az íz emlékeket össze tudjam hasonlítani, minden esetre az általam adott pontszámok alapján legalább olyan jó ez is, mint elődje volt.

2676. ZIP’s Schwarzbier. Német stílusú fekete sör, hogy innovatív miskolci barátaink se maradjanak le a sörben. Finom főzet, bár valószínűleg nem ez lesz a kedvencem tőlük. Kicsit sajnálom, hogy viszonylag későn kóstoltam meg. Így úgy érzem, nem teljesen reális a véleményem.  

Szokás szerint jár a köszönet mindenkinek a szervezésért, a vendéglátásért, a fuvarért, a finom sörökért és étkekért és legfőképpen a nagyszerű hangulatért! :-) 

 

2014. október 16.:

2668. Nyemeckoje. Pasztőrözetlen orosz világos sör. A neve alapján német. Azért ezt még gyakorolni kell!

2669. Kaluskie Exportowe. Amolyan vienna féleség Ukrajnából. Nem győzött meg ez sem.

2670. Lielvardes Tumšais. Barna sör Lettországból. Hmmmm… Sokat költöttek a dizájnra. Én inkább a sörrel vesződtem volna még a helyükben!

 

2014. október 14.:

Fáczy barátomat megkínáltam egy-két érdekesebb sörrel, ha már úgy is erre járt a Szögedi sörök miatt. Sajnos ritkán találkozunk, jó volt egy kicsit dumálni!

2664. Wakatu Golden Ale. Litván kézműves szűretlen világos ale. Finom volt még úgy is, hogy alig volt benne szénsav. Hiába, a PET palack, az PET palack.

2665. Humulupu IPA. Még egy litván kézműve sör. Ez nagyszerű volt!

2666. Pinta Imperator Baltycki. Lengyel kézműves imperiál balti porter. Szenzációs!

2667. Raudonuju Dobilu Alus. Még egy litván kézműves 

 

2014. október 13.:

2662. Zwei Meister. 4,4-es középszerű orosz világos sör.

2663. Cěsu Premium. 5,2-es középszerű lett világos sör.

 

2014. október 12.:

Öt sör, öt ország, indul a Mártoni Maraton!

2657. Lačplěsis Dzivs. Szűretlen, nem pasztőrözött világos sör Lettországból. Egy szimpatikus vörös hölgynek, Baibának jár érte a köszönet. Kicsit fanyar, de jó kezdés.

2658. Zywe Piwo. A Browar Amber pasztőrözetlen söre. Egy lengyel világos. Soha rosszabbat!

2659. Visa Proba. Ukrán világos sör. A hazahozott sörök többsége „sima” világos. Jól van ez így!

2660. Holy Lizard. Szent Gyík! Félbarna lager cseh forgalmazásban. Talán cseh gyártású is, de ezt sajnos egyelőre nem sikerült kiderítenem.

2661. Hamovniki Sztolovoje. „Asztali világos”. Hogy a p..csába van az, hogy ez a sör csak 3,7%-os alkohol tartalmú, mégis szenzációs? Gyanús is volt, hogy egy ilyen „gyenge” sört mi a francnak töltenek bele egy különleges formájú, dombornyomott üvegbe. Húúú! Elképesztően íz gazdag, kifinomult sör. Oroszországban főzték.

 

2014. október 10-11.:

A sörönkövetkező nemzetközi gyűjtőtalálkozó Martinban.

Remek szervezés, nagyszerű társaság, finom sörök, sok-sok vidámság, utazás úgy, mint a heringek az olajos halas dobozban és frankó új cuccok a gyűjteménybe.

Szokás szerint cseh és szlovák sörfőzdék csapolták helyben söreiket. Sokat megkóstoltam közülük, de ezúttal kicsit hiányosan jegyzeteltem. Valahogy nem volt kedvem vacakolni vele. Magával ragadott a börze hangulata. Azért 6 újdonságot tutira feljegyezhetek, az alábbiak szerint:

2651. Martinsky Richtár Svetlé. 12-es világos valahonnan. Mint mártoni sört hirdetik, de nem helyben főzik. Abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán szlovák sör. Sajnos nem sikerült kideríteni az eredetét. Valószínűleg nem is „mikró”, inkább valamelyik régen regionálisnak számító sörgyárból való lehet, mert egyáltalán nem rossz, amit csinálnak, nem multi szutyok, de főznek alkoholmentes sört is, ami a kicsikre nem jellemző.

2652. Martinsky Richtár Granát. A barna. A maradék két fajtát palackozva vettem meg. Ezek alapján kíváncsi vagyok azokra is.

2653. Antonín Čučoriedkovy Ležiak. Áfonyás világos sör. Brno mellett van Oslavany, Oslavany mellett van Padochov, Padochovban van egy kis sörfőzde. Ez a sör, csak úgy, mint a következő három ott készült. Az illata nagyszerű, az íze kicsit durva. Egy kis édeskésséget hiányoltam belőle, ami kerekké tette volna.

2654. Kukla Polotmavy Ležiak. Szépen belesimult a hétvége kínálatába ez a félbarnaság. Nem kiemelkedő, de nincs miért belekötni.

2655. Antonín Medovy Ležiak. A második nap reggelén ezzel a mézes sörrel kezdtem. Hmmm. Asszem, jobb lett volna inkább egy sima világossal. Nincs vele nagyobb probléma, csak kezdésnek, főleg a reggeli órákban elég kemény. Az édeskés mézes sörök közül való, bár annyira nem domináns benne a cukros íz világ, mint például a lengyel sörökben szokott lenni. Jó, jó, de nem teljesen az, amit én szeretek.

2656. Františka Tmavy Špecial. Barna. Azt tudom mondani erről is, mint a félbarnáról. Nem kiemelkedő, de soha rosszabbat!

Általánosságban elmondható a börzén kóstolt sörökről, hogy a Victoria Red Ale-jét és a Kaltenecker Atlantis IPA-ját leszámítva a felénk hagyományosnak számító, alsó erjesztésű sörökkel találkoztunk. Én nagyon szeretem az „újhullámos” ale-eket, az IPA-k a kedvenceim, de azért nagy szükség van ezekre a jó kis megbízható sörökre is! Most, hogy felvezettem őket a listámra és felidéztem a hozzájuk kapcsolódó emlékeket amolyan csehországi hangulatom támadt és ez nagyon jó.

 

2014. október 3.:

2650. Alakor. Az első, 4,3-as verzió után most már a kicsit erősebb, 4,8-as van forgalomban. Ezzel már inkább meg tudok barátkozni, de még mindig nem az én ízlés világom. Jó lenne megkóstolni a szűretlen változatot is!

 

2014. október 2.:

Magasról lehet nagyot esni:

2649. Soproni Max. A Heineken „továbbfejlesztett” alkoholmentes söre. Tulajdonképpen a visszafejlődés is fejlődés!

 

2014. október 1.:

A tegnapi szenvedés után úgy éreztem, megérdemlek egy kis kényeztetést:

2647. Petrus Dubbel Bruin.

2648. Piraat, 10,5%-os alkohol tartalommal.

Két remek, erős belga söröcske. Előbbi lágy, karamellás íz világgal, utóbbi kicsit tolakodó alkoholossággal.

 

2014. szeptember 30.:

2646. San Miguel Fresca. Brutálisan szar spanyol förmedvény a la Tesco. Sejtettem, hogy nem várhatok tőle sokat, mert még Vida Feri barátom is nagyon rossz véleménnyel volt róla, aki pedig igen csak elnéző szokott lenni, de ez minden várakozásomat alulmúlta!

 

2014. szeptember 28.:

Szabi barátommal nekiálltunk kicsit kóstolgatni az aktuális (sajnos megint elcseszett) Fradi meccs apropóján:

2640. Zöldalmás. Az Er-Pé Sörfőzde almás világos söre. A Nemzeti Vágta területén árulták. Nem rossz, bár sör íz alig-alig érződik rajta.

2641. 70. Jubileumi Cingulus Porter. Ennek az üvegnek a tartalmát Bölöny Jóska barátom 70. születésnapjára töltötte meg a Rizmajer Sörfőzde. Hálás vagyok érte, hogy én is kaphattam belőle egy palackkal! :-)

2642. Bakancslista 02 Pacific Gem. A Rothbeer egykomlós IPA sorozatának második darabja rozsnyói főzésben. Nem túl letisztult íz világú, de finom söröcske.

2643. Bakancslista 03 Simcoe. A harmadik a sörben. Eddig ez a legfinomabb. Mondjuk a Simcoe komlóban lehetett is bízni!

2644. Snakebite. Kígyómarás a Legendától. Imperial IPA, meglepően édeskés ízzel. Finom sör, de nem ütött akkorát, mint vártam.

2645. Horse Juice. Ezúttal már 12%-osra főzött árpabor. Nem semmi anyag! A szénsav ölég vékonyka volt benne, így az utolsó kortyok már nem tetszettek annyira, mint az elsők.

 

2014. szeptember 20-21.:

A 8. Főzdefeszt! Meg egy kis Hal- és Vadfesztivál Nemzeti Vágtával fűszerezve. Mindez egybefolyva, csak úgy, mint a rengeteg jobbnál jobb sör, amikhez szerencsém volt ez alatt a röpke két nap alatt. Elméletileg 35 újdonsággal gyarapodott a listám, legalábbis ennyit sikerült tutira beazonosítanom utólag. A felsorolási sörrend nem időrendi, ahogy esik, úgy puffan alapon vezetem fel őket.

2605. Ravasz Hód. Az első sör, egy remek barna ale a Reketye Sörfőzdéből.

2606. Lokálpatrióta. A Reketye második söre, nagyszerű barna lager.

2607. Szexe Pils. Csupor Marci pilzeni típusú söre. Elvileg ez is Nagytarcsán készült. Nagyon ott volt!

2608. Bitang Meggy, zsombói meggyes sör.

2609. Ír Vörös, szintén Zsombóról.

2610. Világos, újra csak a Häfen Sörfőzdéből. Egyik sem volt rossz, de mindháromtól jóval többet vártam.

2611. Sümegi Dínó Csemegéje. Ribizlis sör a Sümegi Sörfőzdéből.

2612. Sümegi Vitézek Vére. Vörös sör, azonos forrásból.  Erről a kettőről is hasonlót tudnék mondani, mint az előző kettőről.

2613. Lados Hop+,egy félbarna APA a jászapáti Lados Sörfőzdéből. Így kell újdonságokat csinálni!

2614. IPA Apache. És így kell folytatni!

2615. Grafit. Izsó Péter és a Lados közös szerzeménye. Mit ne mondjak, ezt sem sikerült elszúrni! Ez a három sör a Blonder Sörfőzdében készült, így már mind a két apáti főzdéről elmondható, hogy csatlakoztak a hazai élvonalhoz!

2616. Dirty Saison – A Szutykos! Armando összefogott a Brew Stúdióval és létrehoztak egy újabb hibridet. Saison IPA. Huhh! Ezt is jó lenne még újrakóstolni!

2617. Lemon? No Thanks! Ha már úgy is a gerilláknál jártunk a Hara’ Punk búza söre is méltó sörfőző barátaink eddigi hírnevéhez!

2618. American Pale Ale. Egyszerűen nagyszerű világos ale a Hopfanatictól. Úgy tűnik, megszületett az ivósörük végre!

2619. Please be crazy! Apátsági élesztős kamillás búzasör. Őrület!

2620. Exorbitant Beast. Akinek nem volt elég a „sima” Angry, annak most itt van ez a skót viszkibe áztatott aszalt szilva ágyon fahordóban érlelt változat. Na, most erre mit lehet mondani? Kiss Tamás mindhárom újdonsága ütősre sikeredett a maga nemében!

2621. Hámori Ananász Lime. Egy könnyed gyümölcsös újdonság Miskolcról a Gyertyános Sörfőzdétől. Nagyon ráéreztek a gyümölcsös vonalra!

2622. Red Fox. Rozs sör Mályiból. Hiánypótló főzet, mert itthon nem könnyű még manapság sem jófajta rozsmalátából készült söröcskéhez jutni!

2623. Gladiátor az Ale Harcos! Mályi barátaink első IPA-ja. Én mondjuk inkább barna APA-nak mondanám, de a lényeg, hogy igen finomra sikeredett!

2624. 4 Sterne. A Legenda nagyszerű imperial kellerbierje. Ha egy hajszálnyival kevésbé lenne édes azt mondanám, tökéletes, de így sincs messze tőle!

2625. Hopslager. Van, amikor nem kell túlragozni a dolgokat!

2626. Bambi. Málnasör.

2627. Black Samurai. Imperial stout. Négy legendás sör, amik biztos, hogy erősíteni fogják a Legendát.

2628. Vertigo Retro. Dreher élesztős változata az alap Vertigonak. Hedonék ezzel sem nyúltak mellé!

2629. ZIP’s After Five. Gyömbéres chilis borostyán ale. Ezek szórakoznak velünk! Szerencsére!

2630. Szatmárberegi Szilvás. Az Er-Pé gyümölcsös vonalának talán legjobb változata.

2631. Jakab Barna. Jól sikerült debreceni újdonság.

2632. Jakab Meggyes. Ebben a témában nagy a konkurencia kishazánkban. Egyelőre még van némi lemaradásuk.

2633. Hopster. Balkezes barátaink is újítottak. Nagyon, nagyon jól tették!

2634. Ördögi Angyal. Zabos stout Legenda / Csupor koprodukcióban.

2635. Bunny Hop. Egykomlós IPA hasonló konspiráció eredményeként.

2636. Xmoke Rypa. Füstös rozsos IPA. Ezt is ők alkották. Mind a három nagyszerű főzet! Le a kalappal előttük!

2637. Kapitula Strong Ale. Régóta kíváncsi voltam a rozsnyóiak ezen sörére, kár, hogy csak halovány emlék maradt meg bennem róla.

2638. Maisel’s Weisse Dunkel. Gyuláéknál „reggelire” kóstolt bajor barna búzasör. Többet vártam tőle.

2639. Szarvasi IPA. Első próbálkozásra teljesen rendben volt halovány emlékeim szerint.

No, hát ezeket sikerült begyűjteni a két nap alatt, meg persze egy halom relikviát és sok jókedvet. Ennél részletesebben most nem mennék bele a történetbe, de néhány beszédes képet szerintem hamarosan feldobok a FB-ra…! 

 

2014. szeptember 17.:

2604. Grafenwalder Radler Cloudy. A németországi Brauerei Braunschweig szűretlen világos sör alapú citromos radlerja. Szerintem tök jó!

 

 2014. szeptember 16.:

2603. 1517 Luther Sör. A Szent András Sörfőzde pilzeni típusú különlegessége, mely a Szarvasi Evangélikus Lelkészkonferencia Hivatalos „Lelki itala” volt. Békésszentandrási barátaink gondoltak ránk és félretettek nekünk belőle két rekesszel! Örök hála és köszönet érte! :-) Nagyszerű sör!  

 

2014. szeptember 13-14.:

„A hónap kiruccanása!” Ezzel a címmel töltöttem fel e remek hétvége képeit a Fércbúkra. Meglátogattuk a Szent András Sörfőzdét Békésszentandráson. Piszok jó hangulat, remek sörök, nagyszerű vendéglátás, remek új szerzemények, mesés étkek, címszavakban így jellemezhetném a hétvégét. Ráadásul 11 újdonságot is hozott e jeles alkalom a kóstolólistámra!

2592. Rizmajer Mentás Bodza. Bölöny Jóska barátom vitt le Békésszentandrásra. Ha már úgy is fel kellett mennem Pestre, gondoltam megpróbálok egy olyan találkozási helyet keresni, ami Jóskának sem túl nagy kitérő Érdről. Így jött az ötlet, a Rizmajer Sörfőzde. És ha már ott jártam, megkóstoltam az aktuális újdonságot. :-)

2593. Miután megérkeztünk Szentandrásra a sörfőzdébe bedobtunk egy-egy pohár sört. Ki kisebbet, ki nagyobbat. Én az Ogre nem pasztőrözött változatát kebeleztem be lelkesen.

2594. Kunca Söre. Simacsek-Kun Laci barátunk gondolt ránk és hozott kóstolót három söréből is. Nekem ez ízlett közülük a legjobban. Pilzeni típusúnak mondanám.

2595. Kunca Söre IPA. Az előző sör kicsit erősebben komlózott változata. Nem lett kifejezetten IPA ízű, de ez sem sikerült rosszul!

2596. „Enyém” Sör. Laci nem volt rest és saját két kezével készített árpa malátát és szedett hozzá vadkomlót is. Izgalmas kompozíció lett belőlük! Még tavaly főzte ezt a sört, így mostanra elég öregecske lett, de még így is izgalmas kóstolónak bizonyult.

2597. Tiger. Szingapúri világos sör, amit már hónapok óta őrizgetett miattam Kelsch Robi barátom.

2598. San Miguel Pale Pilsen. Fülöp-szigeteki világos sör. Ezt is Robertó barátom tartogatta a kedvemért. Mindkettőnek rég lejárt már a szavatossága, így nehéz értékelni őket. A lényeg, hogy két új országgal gyarapodott a kóstoló listám! :-)

2599. Avasi IPA. Otthon főzött miskolci sör. Igen jól sikerült! A pontos származása sajnos ismeretlen.

2600. Barbican Pomegranate. Dubai gránátalmás alkoholmentes radler. Ezt is, az előzőt is szintén Robinak köszönhetem. Meg sem érdemlem a barátaimat! :-)

2601. Ogre Szűretlen kivitelben. Ez már a vasárnapi kóstoló részét képezte. A Sörfőzde megtekintése közben volt szerencsénk jófajta fickós, szűretlen Ogrét is kóstolni! :-)

2602. Betyár Király nem pasztőrözött formában. Nagy áldás, hogy a sörfőzde saját sörözőjében, a Rózsában pasztőrözetlenül kerülnek a sörök csapra verésre, egyedi íz világot biztosítva a lelkes fogyasztók számára.

Minél több hasonló hétvégét kívánok mindannyiónknak és azon barátainknak is, akik most nem tudtak velünk tartani!    

 

2014. szeptember 12.:

2591. Zähringer German Premium Hefeweizen. Egyszer már listára került, de akkor Frankenthalban készült, most meg Mannheimben főzik. Köszi Szabi, hogy rábeszéltél! :-) Amolyan jó kis ivó búzasör.

 

2014. szeptember 9.:

2590. Ottakringer Radler Exotic. Még Semmeringről hoztam. Sokáig szemezgettem vele. Nem volt kedvem megkóstolni. Egyébként meglepően kellemes üdítő ital. Narancs, maracuja, ananász és alma ízesítésű.

 

2014. szeptember 7.:

Egy kis meccsnézés Szabival. Sajnos a válogatott kikapott, de legalább finom söröket kóstoltunk:

2587. Fuller’s Honey Dew. Angol mézes söröcske a kedvemre való fajtából. Nem édes, csak az utóízében érződik a méz aromája, ott viszont elég dominánsan.

2588. Posthaer US Weizen (75). Adrián barátom kiváló búzasöre. Amerikai komlókkal készült, ami nagyszerűen érződött is az ízén, de ezzel együtt számomra a witbierek világát idézte.

2589. Posthaer Saison (76). Most először próbálkozott ezzel a típussal. Mit mondjak, igen jól sikerült!   

 

2014. szeptember 4.:

Szegény barátaimat rendszeresen nyaggatom a „véleményes” újdonságok miatt. Állandóan megerősítést kérek tőlük, hogy ez, az, amaz a sör tényleg más és nem csak a neve változott a forgalmazó miatt, miközben tulajdonképpen mindannyian tudjuk, hogy… Viszont már jó régen eldöntöttem, hogy más márkanév, más sör. Akkor meg mi a lópikulát variálok állandóan? No. Befejeztem! Új név, új sör, kész! (Kivéve, ha… ööööööö, izé…)

2582. Tinódi Sörmester Barna. Balassagyarmati barna sör.

2583. Tinódi Sörmester Vörös. Balassagyarmati vörös sör. Ezt még Adi barátomnál ittuk, betonozás közben, szűk két héttel ezelőtt, csak akkor még vacilláltam…

2584. Szarvasi Sörmester Világos Hódító. Szarvasi világos sör.

2585. Baross Fekete Sör. Az ER-PÉ fekete söre.

2586. Baross Meggyes Sör. Az ER-PÉ meggyes söre.

Olyan gyűjtősen jók voltak, avagy Fábry után szabadon, arccal a gyűjtés felé…!

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 159
Tegnapi: 174
Heti: 795
Havi: 3 761
Össz.: 516 367

Látogatottság növelés
Oldal: 2014. szeptemberi és októberi kóstolások
Egy sörcikkgyűjtő oldala, egy sörimádó naplója - © 2008 - 2024 - robier.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »